Korona čas

Som typ človeka, ktorý je neustále v rôznych aktivitách. Pri rozhodovaní sa vycestovať do zahraničia zohrával práve aj tento bod svoju úlohu. V mysli mi prebiehalo: áno, prídem do Nemecka, budem začínať úplne od začiatku, a nastavím si svoj týždenný režim „lepšie“. Ale služba a rôzne aktivity sa tak rýchlo rozbehli, že som bola na tom rovnako, ako doma. Nie raz som vo svojom blogu spomínala, že niekedy je potrebné zastaviť sa. Nuž, a niekedy príde situácia, ktorá nás k tomu donúti, v tomto prípade korona.
Počas korony som si nastavila svoj týždenný režim, kedy som bola v kontakte s ľuďmi cez sociálne médiá, kedy sme pripravovali materiál pre deti z detskej besiedky, kedy som mala online kurz nemčiny, kedy som písala vlastný certifikát (čo je súčasťou projektu), a napr. kedy som si išla aj zabehať. Zároveň to bol čas, kedy som bola viac na modlitbách. Uvedomujem si, že mojou úlohou nie je byť zatvorená doma, vo vlastnom pohodlí, ale v pozitívnom smere zároveň vidím, že ak sa chcem posunúť ďalej, potrebujem sa niekedy najprv zastaviť. Tento čas korony mi „preosial“ nielen aktivity, ale aj mnohé myšlienky, poznávajúc, na čom ozaj záleží, v čom je potrebné ísť ďalej, a na druhej strane, od čoho je potrebné upustiť.
Koncom mája som nastúpila do škôlky. Bolo to iné. Všetci sme boli s takou neistotou, čo môžeme, čo nemôžeme robiť. Ale na môj obdiv, deti v škôlke veľmi dobre chápali, že situácia je iná a nemali problém dodržiavať stanovené pravidlá. Taktiež celý jún som pracovala len v škôlke. Kvôli opatreniam sme mali obmedzený počet detí, čo som tiež z jednej strany vnímala ako výhodu, lebo to otvorilo akési dvierka pre osobnejšie poznávanie sa s nimi. Veľa sme sa hrali spolu napr. spoločenské hry.
Aj keď sa náplň mojej práce počas tohto obdobia zmenila, som vďačná, že vždy sa dalo nájsť v službe niečo prínosné, i pozitívne. A koniec koncov, netrvalo to vďaka Bohu až tak dlho, a do škôlky sa veľmi rýchlo vrátil život v plnej miere :).

Služby Božie počas korony
Spoznávanie okolia, Dunaj, Sigmaringen
V ZOO, Karlsruhe s Luisou (bývalá dobrovoľníčka na Slovensku)
ZOO Karlsruhe